Bedre beregning af ankomsttider med placeringsteknologi

De fleste af os bruger placeringsteknologi mange gange hver dag. Fra sociale medier til vejret – mange apps på din telefon bruger satellitter og trådløs teknologi til at give dig en mere personlig brugeroplevelse. Den samme teknologi kan være med til at effektivisere transport af stykgods, part loads og full loads.

DACHSER har monteret sporingsenheder på cirka 8.500 veksellad i sit europæiske netværk for vejtransport.

Som kunder forventer vi god service og gennemsigtighed, uanset om det er B2B eller B2C – for teknologien er tilgængelig, og vi er dagligt i berøring med den.

Hos DACHSER har man valgt at tackle denne efterspørgsel på gennemsigtighed ved i 2022 at starte et projekt med montering af GPS-trackere på veksellad og trailere, så man kan følge dem i netværket. Siden har man monteret sporingsenheder på cirka 8.500 veksellad i det europæiske netværk for vejtransport.

Sporingsenhederne sender data om vekselladenes og trailernes positioner til centrale it-systemer. Data bliver så visualiseret, så logistikleverandøren kan levere præcise data om, hvor kundernes gods befinder sig i alle led af transportkæden.

”Den her måde at arbejde med placeringsteknologi inden for stykgods er en game-changer,” udtaler Peter Hut, Managing Director Nordic. ”Det betyder, at vi kan tilbyde vores kunder en helt ny grad af transparens, og samtidig kan vi minimere usikkerheder i forsyningskæden, planlægge smartere og i sidste ende styrke vores kunders konkurrenceevne.”

Nyt potentiale inden for sporing

En af de største fordele ved brugen af satellitbaseret placeringsteknologi er, at den letter planlægningen og håndteringen af gods på terminalen og i slutdistributionen, fordi man via et dashboard får en mere præcis beregning af forventede ankomsttider for de enkelte lastbiler.

”Formålet er, at vi skal kunne spore vores stykgods i hele transportprocessen – fra oprettelse af den enkelte forsendelse i vores systemer til levering hos kunden,” fortæller Peter Hut.

Forbindelsen mellem sporing af stykgods, planlægning af ind- og udgående gods og fuld gennemsigtighed for logistikleverandørens kunder kan måske findes i den AI-baserede teknologi @ILO (Advanced Indoor Localization and Operations), som DACHSER har udviklet i samarbejde med Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics IML.

”Vi arbejder altid for at lette arbejdsgangene for vores medarbejdere og de chauffører og vognmænd, vi samarbejder med, og her går telematik hånd i hånd med systemet @ILO, som vi har implementeret i vores Hvidovrefilial, og som på sigt også vil blive indført i andre af vores nordiske filialer,” fortsætter Peter Hut.

Med 471 scannere monteret i loftet af DACHSERs terminal i Hvidovre, kan logistikleverandøren nu følge godsets bevægelser på terminalen i en livevisualisering eller såkaldt digital tvilling, hvilket allerede har været med til at forbedre planlægningen og effektivisere distributionen.

”Vi har fjernet mange manuelle processer i de daglige arbejdsgange på terminal og kontor ved at gøre hele terminalbygningen til én stor automatisk scanner, der kører døgnet rundt og registrerer godset på terminalen. Når de to systemer snakker sammen, får vi helt nye muligheder for at strukturere vores stykgodsdistribution og optimere vores kunders forsyningskæder,” afrunder Peter Hut.

Følg med her på siden for løbende opdateringer om DACHSERs arbejde med ny teknologi til at optimere transportprocesserne.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic